چرا شير طعمدار؟
چرا شير طعمدار؟
چرا شير طعمدار؟
نويسنده: سهيلا عابدينپور
نگاهي به آثار مثبت مصرف شيرهاي طعم دار در كودكان و نوجوانان
اهميت تغيير عادت
تشويق کردن دختران جوان به مصرف شير نيز از اهميت بسيار بالايي برخوردار است، به دليل آنکه نتايج مطالعات نشان ميدهد که با وجود آنکه دختران نوجوان بيشترين نياز به شير و کلسيم را دارند اما مقدار مصرف اين ماده غذايي از سوي آنها کم است. همچنين فراخوانهايي براي ترويج نوشيدن آب و شير به عنوان بهترين نوشيدني براي کودکان و نوجوانان اعمال شده است كه با توجه به نقشي که افزايش مصرف نوشيدنيهاي شيرين همچون نوشابههاي گازدار بر چاقي اين گروهها دارند بايد جدي گرفته شود. هدف تمامي تلاشهاي انجام گرفته، تشويق و ترغيب كودكان و نوجوانان به مصرف مناسب شير و افزايش دريافت ريزمغذيهايي بوده است كه از اين طريق در اختيار فرد قرار ميگيرد. در همين باره روشهاي متعددي براي دستيابي به اين هدف پيشنهاد شده است از جمله استفاده از شيرهاي طعمدار.
چرا شير طعمدار؟
تحقيقات انجام شده در دانشگاه ورمونت که در سال 2002 در مجله اتحاديه ديابت آمريکا منتشر شده تاييد ميکنند که شير طعمدار نوشيدني سالمي براي کودکان و بزرگسالان است. مطالعه ياد شده دادههاي حاصل از مطالعه مداوم اتحاديه ديابت ايالات متحده در زمينه مواد غذايي مصرف شده از سوي افراد را براي تعيين نوشيدني معمول مصرفي چهار هزار نفر از کودکان و نوجوانان سنين 5 تا 17 سال مدنظر قرار داده است. نتايج بررسي مزبور نشان داد، کودکاني که شير طعمدار مينوشند نسبت به کودکاني که شير طعمدار مصرف نميكنند، كمتر از نوشيدنيهاي غيرالکلي بيفايده و آبميوه (آن دسته از آبميوهها که کمتر از 10 درصد آبميوه طبيعي دارند) استفاد ميكنند. همچنين کودکاني که شيرشکلات و يا ديگر انواع شيرهاي طعمدار را مصرف ميکنند، مقدار بيشتري از کلسيم در مقايسه با کودکاني که شير طعمدار مصرف نميکنند، دريافت ميکنند. قند و يا چربي مصرفي در رژيم غذايي اطفالي که شير طعمدار مصرف ميکنند، در مقايسه با کودکاني که از شير طعمدار استفاده نميکردند، بالاتر نبوده است. جالب است بدانيد كه علاوه بر توليد شيرهاي طعم دار براي كساني كه به دليل طعم خاص شير از خوردن آن سرباز ميزنند، نيهاي طعمداري نيز به بازار آمدهاند كه وسيلهاي خواهند بود براي تشويق بچهها به مصرف به اندازه و مورد نياز شير تا به اين ترتيب، دريافت كلسيم به حد كفايت برسد.
شير به جاي نوشابه
يک نکته ديگر
شير از جمله لبنياتي است كه مصرف آن در رژيم غذايي روزانه، بهخصوص در سنين كودكي و نوجواني، توصيه ميشود. اين غذاي كامل قابل جذبترين منبع کلسيم در سبد غذايي به حساب ميآيد و ديگر مواد مغذياش به رشد مناسب كودكان و نوجوانان كمك فراواني ميكند. بر اساس بررسيهاي صورتگرفته در انستيتو تحقيقات تغذيهاي و صنايع غذايي ايران، بيش از 90 درصد مردم ما با كمبود دريافت كلسيم و 65 درصد با كمبود دريافت ريبوفلاوين مواجه هستند. بنابراين، به منظور مقابله با اين كمبودها علاوه بر سياستگذاري براي تسهيل دسترسي مردم به شير و لبنيات، آموزش و فرهنگسازي مصرفشان نيز اهميت دارد.
منبع: http://www.salamatiran.com
/س
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}